شرکت هوشمند سازان حرکت

الکتروموتور سه فاز

  • ارزان ترین
  • گران ترین
  • کمترین وزن
  • بیشترین وزن
  • بیشترین موجودی
مشاهده به صورت

قبل از خرید انواع الکتروموتور سه فاز به این نکات توجه کنید:

الکتروموتور سه‌فاز را می‌توان پرمصرف‌ترین و متداول‌ترین دینام صنعتی دانست. این امر دلایل مختلفی دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل رواج این نوع موتورها در صنعت، ظرفیت آن‌ها برای کار با برق صنعتی است. چیزی که در اکثر انواع الکتروموتور و دینام ها دیده نمی‌شود. علاوه بر این قیمت موتور سه‌فاز نیز نسبت به توان و کاری که انجام می‌دهد، کاملا مناسب است. این موضوع با توجه به خروجی و مصرف انواع الکتروموتور سه‌فاز نسبت به انواع الکتروموتور تک‌فاز سنجیده می‌شود. 

ترمینال الکتروموتور

در چنین شرایطی تقاضا برای خرید دینام سه‌فاز برای کارگاه‌ها و کاربردهای صنعتی در کشور ما همانند سایر کشورهای جهان به شکل قابل توجهی بالا است. این شدت تقاضا باعث شده است تا در سال‌های اخیر برندهای مختلف ایرانی و خارجی در این زمینه فعالیت گسترده‌ای داشته باشند. بسیاری از برندها سعی می‌کنند تا انواع دینام‌های سه‌فاز خود را از طریق نمایندگی‌های رسمی در ایران عرضه کنند.

در این مقاله قصد داریم تا بیشتر به ابعاد تجاری موتورهای الکتریکی سه‌فاز بپردازیم. همچنین در طول مقاله در بخش‌های مختلف، نکات مهمی برای خرید این ابزار صنعتی با بهترین قیمت و بهترین کیفیت بیان می‌کنیم.

خرید موتورهای الکتریکی یکی از جاهایی است که صاحبان صنعت و کارگاه داران باید دقت زیادی به آن داشته باشند. زیرا قیمت موتورها با توجه به نیازهای مختلف نسبتا بالا است. حال تصور کنید در چنین شرایطی برندهای باکیفیت خارجی نیز محصولات خود را با قیمت‌های بالاتر عرضه کنند! 

طبیعی است که در چنین خریدهایی باید بیشترین دقت و توجه به کار گرفته شود، تا از نظر اقتصادی و کاربری، کمترین زیان متوجه خریدار شود. برای این منظور برخی نکات خاص وجود دارد که قبل از خرید یک دینام سه‌فاز باید به آن‌ها به صورت ویژه توجه شود.  

سایز فریم بدنه موتور و فلنج

سایز بدنه معیار قدرت و توان الکتریکی موتور است. سایز فریم یا همان اندازه قاب در موتورهای الکتریکی یکی از مواردی است که حتما باید به آن توجه شود. زیرا در بسیاری از کاربردهای صنعتی، موتورها باید در مکان‌هایی با ابعاد محدود و خاص کار کنند. با در برخی دیگر از کارگاه های صنعتی، نیاز است تا ابعاد و اندازه موتور با توجه به محدودیت‌های ایمنی تعیین شود. در چنین شرایطی نمی‌توان هر سایز فریمی را برای کاربرد مد نظر انتخاب کرد. انواع موتور سه‌فاز طراحی ساده‌ای دارند و سیم‌پیچ‌ها در داخل استاتور قرار می‌گیرند. این در حالی است که برای تولید شار مغناطیسی قوی‌تر به حجم سیم‌پیچ بزرگتری نیاز داریم. لذا ابعاد بدنه متناسب با توان موتور تغییر می‌کند. از طرفی لازم است تا سایز فلنچ الکتروموتور سه‌فاز را اندازه‌گیری کنید و مطمئن شوید که سایز محور با دیگر بخش‌های سیستم اتوماسیون صنعتی شما همخوانی دارد.

الکتروموتور سه فاز

برخی سایزهای خاص از موتورهای سه‌فاز هستند که بیشتر در کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سازهای پرکاربرد در این قسمت به ترتیب محبوبیت و پرمصرف بودن لیست شده اند:

  • سایز 315
  • سایز 160
  • سایز 132
  • سایز 280
  • سایز 100
  • سایز 90
  • سایز 80
  • سایز 200
  • سایز 355

دور نامی و تعداد قطب

دور نامی از مهمترین نکات حین خرید الکتروموتور سه‌فاز است. انواع الکتروموتور سه‌فاز را در سرعت‌های استاندارد ۷۵۰ الی 3000 دور می‌سازند. به ‌سرعت شفت خروجی الکتروموتور سه‌فاز در حالت بی‌باری اصطلاحاً دور نامی گفته می‌شود که اندازه آن ارتباط مستقیم با نحوه سیم‌پیچی استاتور و تعداد پل‌های الکتروموتور دارد. هر اندازه تعداد پل‌ها در سیم‌پیچی استاتور بیشتر باشد، از سرعت نامی موتور در حالت بی‌باری کاسته می‌شود. به‌ این ‌ترتیب موتور سه‌فاز ۲ پل بیشترین سرعت و موتور سه‌فاز ۸ پل کمترین سرعت نامی را دارند. دور نامی موتور همان دور خروجی است که شرکت سازنده الکتروموتور سه‌فاز ادعا می‌کند که موتور با آن سرعت می‌چرخد. دور در کاربردهایی که نیاز به تغییر سرعت یا حفظ آن وجود دارد، کاربرد دارد.

انواع موتورهای سه‌فاز که در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد، شامل موتورهای دو پل (موتورهای سه‌فاز 3000 دور بر دقیقه) است که عمدتا در کاربردهایی مانند ساخت فن و هواکش می‌توان یافت. معمولا در این کاربردها صدای موتور از عوامل مهم خرید آن محسوب می‌شود. از دیگر انواع موتورهای سه‌فاز موتورهای 4 پل (موتورهای سه‌فاز 1500 دور بر دقیقه) هستند که پرمصرف‌ترین نوع موتورهای سه‌فاز هستند و در بسیاری از موارد در صنعت به همراه گیربکس استفاده می‌شوند. انواع کم مصرف‌تر شامل موتورهای 6 پل (موتورهای سه‌فاز 1000 دور بر دقیقه) و موتورهای 8 پل (موتورهای سه‌فاز 750 دور بر دقیقه) هم وجود دارند که به صورت خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

موتور سه فاز

تعداد قطب دیگر عامل فنی مهمی است که بهتر است هنگام انتخاب علاوه بر دور موتور به آن نیز توجه شود. زیرا این عامل مستقیما بر روی سرعت میدان دوار درون موتور تأثیرگذار است. یعنی هرچه تعداد قطب‌ها بیشتر شود، دور موتور نیز افزایش می‌یابد و سرعت چرخش بالاتر می رود. تعداد قطب‌ها معمولا اعداد زوج بین 2 تا 8 است. در این میان موتورهای 2 پل و 6 پل به دلیل کاربردی بودن، تنوع بیشتری دارند و آسان تر در اکثر فروشگاه ها پیدا می‌شوند. 

ولتاژ کاری

ولتاژ همانطور که می‌دانید مربوط به برق ورودی و خروجی است که یک موتور با آن کار می‌کند. ولتاژ سیستم برق سه‌فاز در شرایط استاندارد ۳۸۰ ولت AC است. البته این مقدار، اختلاف ولتاژ دو فاز متوالی سیستم است. این در حالی است که اختلاف ولتاژ هر یک از فازها با سیم نول ۲۲۰ ولت است. از طرفی با توجه به نحوه اتصال فازها به شکل ستاره و یا مثلث مقدار اختلاف ولتاژ تغییر می‌کند. این امر مستقیما در کاربردهای سنگین و نیمه سنگین صنعتی نقش ویژه دارد. برای چنین مواردی باید موتورهایی با ولتاژ بالا و متناسب خریداری کرد. 

منابع برق مورد استفاده برای چنین موتورهایی همانطور که از نام آن ها پیداست، منابع تغذیه سه‌فاز هستند. ولتاژهای مرسوم صنعتی در چنین منابعی که موتورها در انواع مختلف برای آن ها تولید می‌شوند عبارتند از:

  • 220 ولت سه‌فاز
  • 220/380 ولت سه‌فاز
  • 380 ولت سه‌فاز
  • 380/660 ولت سه‌فاز

روش‌های سیم‌بندی الکتروموتور سه‌فاز

راه‌اندازی ساده با قابلیت خود تحریک بدون نیاز به نصب خازن مزیت بزرگی است که در محبوب بودن و خرید موتور سه‌فاز تاثیر گذار است. این موتورها به ‌راحتی و با اتصال کابل سه فاز برق صنعتی راه‌اندازی می‌شوند؛ اما روش‌های سیم‌بندی الکتروموتور سه‌فاز متفاوت است. به ‌طور کلی روش‌های استاندارد برای سیم‌بندی این موتورها به ‌قرار زیر است:

  • راه‌اندازی مستقیم
  • راه‌اندازی ستاره مثلث
  • راه‌اندازی اتو ترانسفورماتور متغیر
  • راه‌اندازی با سافت استارتر

در ادامه به تشریح ساده هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم.

راه‌اندازی مستقیم

معمولاً برای راه‌اندازی الکتروموتور سه فاز کم‌توان از روش مستقیم استفاده می‌کنند. در این روش ترمینال‌های خروجی سیم‌پیچ‌های استاتور موتور را مستقیم به سیستم سه فاز R,S,T متصل می‌کنند. در این ‌میان با نصب کنتاکتور و یا درایو می‌توانیم عملکرد و حتی سرعت موتور را کنترل کنیم.

روش بستن ترمینال‌ها در تخته کلمپ موتور سه فاز الگوی راه‌اندازی مستقیم را تعیین خواهد کرد. در تخته کلمپ هر موتور سه فاز تعدا ۶ عدد ترمینال قرار دارند که می‌توان آنها را به روش‌های ستاره یا مثلث سیم‌بندی کرد.

راه‌اندازی ستاره مثلث

جریان راه‌اندازی بالا چالش جدی الکتروموتور سه فاز است. البته این جریان در موتورهای کوچک چندان تفاوتی با جریان نامی ندارد. اما وقتی قرار است تا موتورهای سنگین را راه‌اندازی کنیم، مقدار جریان لحظه آغاز کار آنقدر زیاد است که ممکن است باعث آسیب دیگر بخش‌های سیستم صنعتی شما شود. برای همین از روش راه‌اندازی ستاره مثلث استفاده می‌کنند.

در این روش یک مدار برق مستقیم برای فعالیت ستاره و سپس مثلث طراحی خواهد شد. به ‌این ‌ترتیب سیم‌بندی موتور سه فاز در لحظه راه‌اندازی به شکل مثلث است و جریان عبوری چندان زیاد نیست. پس‌ از مدت زمانی معین که می‌تواند ۲۰ الی ۳۰ ثانیه باشد، سیم‌بندی موتور از حالت مثلث به حالت ستاره تغییر می‌کند. به ‌این ‌ترتیب مادامیکه جریان‌کشی موتور تغییری نخواهد کرد، توان آن برای ادامه فعالیت افزایش پیدا می‌کند.

راه‌اندازی با اتو ترانسفورماتور

در این روش از یک اتو ترانسفورماتور کاهنده مابین شبکه و موتور سه فاز استفاده می‌کنند. به ‌این ‌ترتیب اتو ترانسفورماتور مقدار ولتاژ اعمال ‌شده به سیم‌پیچ‌های موتور را تحت کنترل افزایش می‌دهد. لذا موتور بدون جریان راه‌اندازی بالا و کاملاً آرام و پیوسته راه‌اندازی خواهد شد. از این روش برای راه‌اندازی موتورهای خیلی بزرگ استفاده می‌کنند.

راه‌اندازی با سافت استارتر

یکی از بهترین روش‌های راه‌اندازی الکتروموتور سه فاز در واحدهای صنعتی و کارخانه‌ای است. در این روش از یک قطعه الکترونیکی واسط میان شبکه و موتور به ‌نام سافت استارتر استفاده می‌شود. سافت استارتر همان‌طور که از نام آن پیدا است، برای راه‌اندازی نرم موتور سه فاز طراحی ‌شده است. این سیستم می‌تواند ولتاژ را به‌ تدریج افزایش داده و موتور را به حالتی کاملاً آرام و پیوسته راه‌اندازی کند. در سیستم سافت استارتر می‌توانیم جریان را در مقدار از قبل تعیین ‌شده محدود کنیم و به ‌این ‌ترتیب عملکرد موتور سه فاز کاملاً در اختیار ما قرار دارد.

مزایای الکتروموتور سه‌فاز

بخش بزرگی از موتورهای الکتریکی نصب ‌شده در سیستم‌های صنعتی با استفاده از همین الکتروموتور سه‌فاز طراحی ‌شده است. این موتورها را می‌توان در بازه توان گسترده از مدل‌های کوچک چند دهم کیلو وات تا مدل‌های بسیار بزرگ چند صد کیلو وات ساخت. در عین ‌حال طراحی ساده، راه‌اندازی آسان و قابلیت کار کردن طولانی‌ مدت از جمله ویژگی‌های برجسته هستند که در خرید الکتروموتور سه‌فاز نقش دارند. مزایای استفاده از موتور سه‌فاز گسترده است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • این موتورها راندمان بالایی دارند.
  • روش طراحی آنها ساده است و به ‌ندرت خراب می‌شوند. در صورت خراب شدن مراحل سرویس، تعمیرات و در کل نگهداری از آنها ساده است.
  • در توان‌های گوناگون موجود هستند.
  • خود راه‌انداز هستند و بدون نیاز به خازن کار می‌کنند.
  • کنترل سرعت ساده است. با نصب اینورتر به ‌راحتی می‌توانیم این موتورها را در سرعت‌های گوناگون راه‌اندازی کرده و کنترل کنیم.
  • به نسبت توان قیمت مناسب و تقریباً ارزان دارند.

تمامی این مزایا کافی است تا خرید موتور سه‌فاز در بسیاری از اهداف صنعتی و طراحی بسیاری از سیستم‌ها مقرون ‌به ‌صرفه باشد.

معایب الکتروموتور سه‌فاز

در کنار تمام مزایایی که برای این نوع موتور الکتریکی وجود دارد، لازم است تا از محدودیت‌ها و در کل معایب آنها نیز اطلاع داشته باشید. از معایب الکتروموتورهای سه‌فاز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر چه کنترل سرعت این موتورها ساده است؛ اما دقیق نیست. لذا برای کارهای دقیق که به تنظیم موقعیت مکان و یا سرعت نیاز دارند، مناسب نیستند.
  • در صورت کاهش سرعت مقدار گشتاور آنها به‌ شدت افت پیدا می‌کند. لذا نمی‌توانیم این موتورها را در سرعت کم راه‌اندازی کنیم.
  • جریان راه‌اندازی بسیار بالایی دارند. تا جایی که برای راه‌اندازی موتور سه‌فاز توان بالا باید از تجهیزات مانند Soft Starter و یا مدار ستاره مثلث استفاده کنیم.
  • به برق سه‌فاز ۳۸۰ ولت AC برای راه‌اندازی نیاز دارند. این در حالی است که برق صنعتی در تمامی مکان‌ها وجود ندارد. البته می‌توان از طریق اینورتر تک‌فاز به سه‌فاز موتور را راه‌اندازی کرد که در این ‌صورت فقط می‌توانید موتورهای سه فاز کم‌توان را راه‌اندازی کنید.

در ادامه هر یک از مزایای و معایب مطرح شده به تفکیک توضیح داده شده‌اند.

جنس بدنه و ساختار موتور

جنس بدنه از دیگر عواملی است که باید در زمان خرید موتور سه‌فاز به آن توجه شود. این مورد می‌تواند به صورت مستقیم کیفیت و نحوه عملکرد در محیط های مختلف صنعتی را تحت تأثیر قرار دهد. برای بدنه موتورهای سه‌فاز عموما از دو ماده چدن و آلومینیوم استفاده می‌شود. 

چدن مقاومت حرارتی فوق العاده بالایی دارد. همچنین این ماده می‌تواند در برابر خوردگی ناشی از مواد اسیدی یا محیط های خطرناک دارای بخارات خطرناک مقاومت مناسبی دارد. به همین دلیل است که در کاربردها و مکان‌هایی که نیاز به مقاومت بالا وجود دارد از این جنس بدنه استفاده می‌شود. اما وزن موتورهای چدنی بالا است. 

به همین دلیل استفاده از این موتورها در کاربردهای عادی و سبک اصلا صحیح نیست. برای چنین کاربردهایی کوچک یا سبکی معمولا از موتورهای آلومینیومی استفاده می‌شود. زیرا آلومینیوم بسیار سبک‌تر از چدن است. نکته قابل توجه اینجاست که در برخی ظرفیت‌های توانی می‌توان موتورهای مشابه با پوسته‌های آلومینیومی و چدنی پیدا کرد که خریدار را در انتخاب آزاد می‌گذارد.

دینام سه فاز

ساختار موتور نیز می‌تواند علاوه بر جنس بدنه آن در انتخاب تأثیرگذار باشد. یعنی نوع سیم‌پیچی و ساختار درونی برای بعضی از کاربردها می‌تواند مهم باشد. مثلا از موتورهای قفس سنجابی در کاربردهایی استفاده می‌شود که نیاز به تغییر سرعت گشتاور وجود داشته باشد. همچنین چنین موتورهایی سلف استارتر هستند و نیازی به استارتر ندارند. 

توان و گشتاور نامی

اگر بخواهیم دو ویژگی فنی فوق العاده مهمی که در خرید الکتروموتور سه‌فاز باید بیشتر از سایر ویژگی‌های فنی به آن ها توجه شود را نام ببریم، باید به توان و گشتاور نامی اشاره کنیم. این دو عامل مستقیما مربوط به نحوه عملکرد یک موتور سه‌فاز و سطح قدرت و توانایی آن برای پذیرفتن نقش‌های مختلف در کارگاه‌های صنعتی هستند. 

توان یا همان قدرت موتور اصلی‌ترین و مهم‌ترین عاملی است که در بیش از 90 درصد از مشتریان، خریدها بر محور توان انجام می‌شود. شاید سؤال پیش بیاید که چرا؟ پاسخ این سؤال ساده است. زیرا قدرت یک موتور اولین عامل تعیین کننده برای توان کار آن در کاربردهای مختلف صنعتی است. 

در میان موتورهای سه‌فاز ایرانی و خارجی موجود در بازار در حال حاضر، شما می‌توانید موتورهای با ظرفیت و توان کوچک یک واتی تا موتورهای غول‌پیکر و قدرتمند 450 کیلو واتی را مشاهده کنید که در کاربردهای عظیم و صنایع سنگین به کار گرفته می‌شوند. 

گشتاور نیز در چنین محصولاتی می‌تواند از کمتر از یک نیوتون متر در موتورهای کوچک سه‌فاز تا بیشتر از 1000 نیوتن متر در موتورهای بزرگ‌تر و غول‌پیکر متفاوت باشد. این مورد کاملا می‌تواند به ویژگی‌های فنی و مشخصات عملیاتی مورد نیاز کاربرد مدنظر بستگی داشته باشد. 

راندمان و ضریب توان

راندمان یا همان بازده یکی از عوامل مؤثر در یک خرید مقرون به صرفه و اقتصادی خصوصا برای واحدهای بزرگ صنعتی است. زیرا این مشخصه فیزیکی به شکل مستقیم به مصرف یک موتور در برابر کار انجام شده و بازدهی آن اشاره می‌کند. هرچه بازده یک موتور سه‌فاز بیشتر باشد، یعنی کاری که انجام می‌دهد نسبت به انرژی که مصرف می‌کند، بیشتر است. 

انتخاب موتورهایی با راندمان بالا می‌تواند هزینه‌های ناشی از مصرف انرژی را تا حد زیادی در واحدهای تولیدی و صنعتی کاهش دهد. بنابراین بازده هم یکی از عوامل مهم در خرید دینام سه‌فاز است. بازدهی موتورها می‌تواند از کمتر از 50 درصد تا بیش از 95 درصد بسته به نوع و مشخصات موتور باشد. 

ضریب توان نیز مشابه با راندمان عاملی است که می‌تواند سطح کیفی موتور از نظر عملکردی را به نسبت توان نامی و توان واقعی و عملی بسنجد. این ویژگی فیزیکی عددی کمتر از 1 و بیشتر از صفر است. هرچه این عدد به یک نزدیک‌تر باشد، یعنی ضریب توان موتور بالاتر است و توان ظاهری و واقعی آن به یکدیگر نزدیک ترند. 

کلاس طراحی

کلاس طراحی نیز می‌تواند نقش مهمی هنگام انتخاب یک موتور سه‌فاز ایفا کند. این مورد مستقیما به طراحی تخصصی هر برند باز می گردد که بر اساس آن موتورهای سه‌فاز در دسته‌ها و کلاس بندی‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. مثلا کلاس موتورهای ضد‌انفجار خود یکی از کلاس‌بندی‌هایی است که بر اساس کاربردهای خاص موتور تنظیم شده است. 

البته کلاس طراحی ممکن است یک نام عمومی برای کلاس حرارتی موتورهای سه‌فاز نیز باشد. جایی که نشان داده می‌شود که دمای کاربردی برای موتور که می‌تواند در آن محیط کار کند، چقدر است. برای این منظور دماهای مختلف در کلاس‌های A تا E با دمای محیط یعنی 40 درجه سانتی‌گراد جمع می‌شوند تا کلاس حرارتی موتور بدست آید. 

شرایط محیطی و گواهی مقاومتی

در کاربردهای خاص عامل دیگری نیز وجود دارد که در انتخاب باید حتما به آن توجه شود. فرض کنید در یک محیط صنعتی بخارات غلیظی وجود دارد. طبیعی است که یک موتور با استانداردهای حفاظتی معمولی در چنین محیطی قادر به کار نیست و در زمان کمی خراب می‌شود. در چنین محیط‌ هایی نیاز به سیل‌بندی و عایق‌بندی‌هایی متفاوت از عایق‌بندی‌ها و حفاظت‌های معمولی است.

اجزای داخلی الکتروموتور

حالت دیگری از استانداردهای محافظتی موتورهای سه فاز ضدانفجار هستند که در برخی محیط های صنعتی به منظور جلوگیری از خطر جرقه زنی و ایجاد انفجار به کار گرفته می‌شوند. در این موارد حتما باید بر اساس ریسک‌ها و شرایط محیط، موتوری با استانداردها و گواهی‌های مقاومتی متناسب خریداری شود. 

مهم‌ترین عوامل در قیمت الکتروموتور سه‌فاز

قیمت موتور سه‌فاز مستقیما می تواند بر اساس مشخصات فنی و توانایی های یک موتور تعیین شود. اما علاوه بر این عوامل، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند در قیمت تمام شده یک دینام سه‌فاز تأثیرگذار باشند. در این قسمت برخی از عوامل مهم در تعیین قیمت نهایی موتورهای الکتریکی سه‌فاز بررسی شده است. 

برند الکتروموتور

معمولا شرکت‌هایی که از نظر بین‌المللی دارای شهرت و اعتبار بیشتری هستند، موتورهایی با قیمت بالاتر دارند. زیرا این امر معمولا نشان دهنده کیفیت بالای محصولات است. اما بسیاری از برندها حتی با همین کیفیت نیز به دلیل اعتبار یا جایگاه پایین‌تری که دارند، موتورهای سه‌فاز خود را با قیمت ارزان‌تر به فروش می‌رسانند. 

در حال حاضر برندهای متعددی در زمینه فروش الکتروموتور سه‌فاز در بازار فعالیت دارند که برترین و مشهورترین موارد آن‌ها در این قسمت ذکر شده است:

توان و دور نامی

همانطور که در قسمت عوامل مؤثر در انتخاب توضیح دادیم، توان و دور نامی مهم‌ترین مشخصات فیزیکی و فنی در انتخاب و خرید دینام سه‌فاز هستند. این موارد مستقیما روی قیمت نیز تأثیر می‌گذارند. زیرا طبیعی است هرچه توان یک موتور بالاتر باشد، قدرت آن بیشتر است و طراحی پیچیده‌تر و هزینه بیشتری برای تولیدکننده داشته است. 

پوسته موتور

موتورهای با پوسته چدنی به دلیل ویژگی‌های ذاتی و خاص این ماده، در مقایسه نسبت‌های توانی یکسان، قیمت بالاتری از موتورهای سه‌فاز آلومینیومی دارند. 

راندمان و استاندارد طراحی

آخرین عامل مهم در تعیین قیمت موتور سه‌فاز، بازدهی موتور و استانداردهای مربوط به طراحی آن است. بازدهی بالا طبیعتا نشان‌دهنده طراحی برتر و البته صرف هزینه‌های بیشتر است. به همین دلیل بازدهی بالاتر مستقیما به معنای قیمت بیشتر است.

از طرفی استانداردهای خاص طراحی (IP) مانند استانداردهای مربوط به سیل‌بندی و نشت در بدنه موتور نیز می‌توانند روی قیمت تأثیر داشته باشند. زیرا ایجاد استانداردهای خاص در موتورهای سه‌فاز مستلزم به کارگیری روش‌های پیچیده فنی و صرف هزینه‌های بیشتر است.

همچنین برای تبدیل الکتروموتور سه‌فاز به تک‌فاز می‌توانید از اینورتر استفاده کنید.

خواندن پلاک موتور سه‌فاز ستاره مثلث

پلاک الکتروموتور سه فاز

پلاک‌های نصب شده روی موتورهای سه‌فاز در واقع در حکم شناسنامه هویت موتورها هستند. اطلاعات مختلفی از جمله توان، دور موتور، فرکانس، ولتاژ، جریان و... در این صفحه بر روی موتور ارائه می‌شود. اطلاعات یادشده با شناسایی نمادها به راحتی قابل خواندن و درک توسط مشتریان هستند. 

پلاک موتور سه فاز

نمادها و یکاهای موجود در پلاک هریک نشان دهنده یک ویژگی و مشخصه از موتورهای سه‌فاز هستند:

  • فرکانس در این پلاک‌ها عددی است که برحسب هرتز Hz نوشته می‌شود.
  • توان موتور در این قسمت با نماد P و با عددی بر حسب KW کیلو وات نمایش داده می‌شود.
  • ولتاژ بر حسب ولت V و به صورت عددی نمایش داده می‌شود.
  • جریان نامی و جریان حداکثری بر حسب آمپر A و با نماد I در پلاک مشخص شده‌اند.
  • سرعت با نماد n برحسب دور بر دقیقه نمایش داده می‌شود.
  • کلاس حرارتی با نماد CL و بر حسب حروف A، E، B، F، H و C بر روی پلاک مشخص است .
  • استانداردهای محافظتی در پلاک با نماد IP و عدد مخصوص هر استاندارد روی پلاک درج شده است.

پلاک مشخصات فنی الکتروموتور سه فاز

لیست قیمت و خرید الکتروموتور در فروشگاه‌های اینترنتی

ماناموتور به عنوان نمایندگی رسمی اینترنتی فروش انواع موتورهای سه‌فاز در برندهای مختلف، تنها با یک تماس اطلاعات و کاتالوگ محصولات را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین با خرید الکتروموتور سه‌فاز از این فروشگاه می‌توانید ضمانت اصالت برند و تضمین کیفیت موتور سه‌فاز خود را دریافت کنید. 

ترمینال الکتروموتور

 

مشاهده بیشتر
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

766 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
نمایش کالای 1 تا کالای 24 مجموع کل: 766 کالا
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

766 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
ارتباط با ما