شرکت هوشمند سازان حرکت

پمپ کف کش

  • ارزان ترین
  • گران ترین
  • کمترین وزن
  • بیشترین وزن
  • بیشترین موجودی
مشاهده به صورت

پمپ های کف کش از انواع پمپ های غرقابی هستند ودر دسته پمپ های سانتریفیوژ قرار دارند. اما به سبب کاربرد، نام کف کش برای این پمپ انتخاب شده است. به دلیل نوع طراحی و شکل عملکردی، این نوع از پمپ ها باید در به طور کامل در آب فرو برده شود. به همین دلیل است که استانداردهای حفاظتی و عایقی ویژه ای برای پمپ های یادشده تعریف می شود.

این استانداردها باعث شده اند تا از ورود ذرات و آب به درون ساختار پمپ جلوگیری شود. زیرا ورود هرکدام از موارد ذکرشده می تواند منجر به آسیب جدی یا سوختگی پمپ شود. عایق و استانداردهای محافظتی یکی از اصلی ترین ملاک های سنجش انواع پمپ های کف کش از برندهای مختلف است.

به همین دلیل است که بسیاری از مشتریان پمپ های کف کش، این استانداردها و توان نفوذناپذیری پمپ را به عنوان یکی از مهم ترین معیارهای خرید در نظر می گیرند. برندهای مختلف ایتالیایی، چینی، ترک و ایرانی ممکن است نوع بیان‌شده از پمپ ها را با ویژگی های متفاوت حفاظتی تولید کنند.

 به همین دلیل است که برخی از پمپ ها در شرایط کاری سنگین تر و در محیط های متفاوت نیز توانایی کار دارند. البته قیمت انواع مختلف پمپ کف کش نیز بسته به کیفیت و کارایی متفاوت است. مثلا برندهای ایتالیایی به دلیل ارائه کیفیت های برتر از پمپ یادشده، ممکن است قیمت هایی بالاتر از برندهای چینی یا ایرانی داشته باشند.

خنک کاری در این پمپ ها به دو صورت انجام می شود. بسته به نوع خنک کاری، طراحی پمپ ها از نظر ساختاری با یکدیگر مقداری متفاوت خواهد بود. در این مطلب قصد داریم تا علاوه بر بررسی عملکرد فنی پمپ، به عوامل مهمی همچون معیارهای انتخاب پمپ های کف کش و برندهای معتبر تولیدکننده آن اشاره کنیم.

خنک شوندگی در پمپ کف کش

همانطور که گفتیم بر اساس خنک کاری، دو نوع از پمپ های کف کش وجود دارد:

  • خنک شونده با روغن
  • خنک شونده با آب

اصولا خنک کاری در پمپ ها برای قسمت الکتروموتور پمپ انجام می شود. هدف از این کار افزایش بازدهی الکترموتور و حفظ دمای آن در شرایط کاری مختلف در محدوده دمایی مجاز است. در نوع اول، روغن در محفظه موتور قرار می گیرد و دمای آن را کاهش می دهد. در نوع خنک شونده با آب نیز، از مجاورت آب با سطح پوسته پمپ در قسمت الکترموتور برای خنک کاری استفاده می شود.

نوع ذکرشده از پمپ های غرقابی، تنها برای منتقل کردن و پمپاژ آب پاک استفاده می شود. منظور از آب پاک، عدم وجود ذرات با قطر بالا درون آب است. یعنی این پمپ برای جابجایی آب با ذرات معلق بزرگ طراحی نشده است. همچنین وجود گل و لای در آبی که پمپ جابجا می کند، به سرعت برای آن مشکل ساز می شود. ماکزیمم قطر مجازی که برای ذرات پمپاژشده توسط این پمپ تعریف شده است، در محدوده قطر دانه های ماسه بادی است. ذرات با قطر بیش از این مقدار قطعا برای پمپ ایجاد مشکل می کنند.

جنس بدنه پمپ های کف کش

انواع پمپ کف کش با توجه به کاربرد، با استفاده از مواد گوناگونی ساخته می شوند. این مواد عبارتند از:

  • فولاد ضد زنگ
  • آلومینیوم
  • چدن
  • پلاستیکی یا پلیمری

دلیل استفاده از متریال مختلف برای تولید این نوع از پمپ ها، کاربرد متفاوت آن ها است. مثلا پمپ با بدنه فولاد ضد زنگ بیشتر برای صنایع غذایی و در برخی موارد در جابجایی مواد شیمیایی کاربرد دارد. نوع دوم یا همان پمپ با بدنه آلومینیومی بیشترین استفاده و کاربرد را در میان انواع پمپ های کف کش دارد.

پمپ آلومینیومی کف کش بیشتر در کشاورزی استفاده می شود. انواع چدن نیز در ابعاد بزرگتر تولید می شوند و نیازهای صنعتی بزرگتری را پوشش می دهند. گسترده ترین سطح کاربردی از دو نوع از سه مورد یادشده انتقال آب شرب است. پمپ های آلومینیومی و فولاد ضد زنگ بهترین گزینه ها برای استفاده در مصارف مربوط به آب شرب هستند.

پمپ های بدنه چدن از نظر کاربرد، کمترین میزان استفاده را در میان انواع یادشده دارند. دلیل این امر وزن زیاد آن ها و مشکلات مربوط به جابجایی است. در نقطه مقابل، بزرگ ترین نقطه قوت پمپ های پلاستیکی کف کش، وزن کمتر آن ها و جابجایی آسان تر است. به دلیل خواص ذاتی پلیمرها، پمپ های کف کش پلیمری مقاومت مناسبی در برابر مواد شیمیایی و صنعتی دارند. به همین دلیل است که در زمینه های کشاورزی و مصارف خانگی می توان از آن ها استفاده کرد.

معیارهای مهم در انتخاب پمپ کف کش

پمپ های فوق بر اساس ویژگی هایی که دارند باید با نیاز فنی، صنعتی یا خانگی شما تطبیق داده شوند. مهم ترین معیارها در مقایسه و تطبیق مشخصات فنی پمپ و نیاز مشتری عبارتند از:

  • ارتفاعی که پمپ می تواند آب را پمپاژ کند.
  • دبی پمپ یا حجم آب جابجا شده توسط هر نوع پمپ در مقطع مشخص
  • توان الکتروموتور بر حسب اسب بخار

قدرت غلبه بر هد مکانیکی در پمپ های یادشده به دلیل ساختار عمودی که دارند، کاملا به تعداد پره های پمپ بسته است. هرچه پمپ تعداد پره بیشتری داشته باشد، به معنای قدرت بیشتر آن در ساپورت ارتفاع های بالاتر است. ماکزیمم ارتفاعی که انواع پمپ های تک پره کف کش می توانند پوشش دهند، 30 متر است.

البته بسته به نوع طراحی، ارتفاع پوشش داده شده توسط پمپ از 5 متر به بالا آغاز می شود. به طور کلی و با در نظر گرفتن انواع چند پره از پمپ کف کش، ارتفاع نزدیک به 180 متر در انواع پمپ با ابعاد بزرگ قابل پوشش است. پمپ های بیش از یک پره با نام عمومی پمپ های کف کش چند مرحله ای نیز شناخته می شوند.

دبی پمپ به صورت مستقیم به اندازه قطر خروجی هر پمپ بستگی دارد. یعنی هرچه قطر خروجی بیشتر باشد، توان پمپ در انتقال حجم های بیشتری از آب بالاتر می رود. از طرفی دیگر، هرچه دبی پمپ های کف کش بیشتر باشد، ارتفاعی که می توانند سیال را به آن هدایت کنند، کاهش می یابد. در واقع دبی و ارتفاع با یکدیگر نسبت عکس دارند.

سومین و آخرین عامل موثر در انتخاب پمپ های کف کش، توان الکتروموتور است. اگر بخواهیم از نظر نوع الکتروموتور این پمپ ها را دسته بندی کنیم، انواع تک فاز، سه فاز، خازن بیرون و خازن داخل را می توانیم نام ببریم. 

بر اساس نوع و ابعاد، الکتروموتورهای طراحی شده برای پمپ های یادشده، تا توان هایی نزدیک به 20 اسب بخار نیز تولید می شوند. از این نوع موتورها با توان بالای موتور به منظور دست یابی به ارتفاع های بالای پمپاژ و انتقال آب با دبی بیشتر استفاده می شود.

خرید پمپ کف کش از نمایندگی

به دلیل گستردگی انواع تولیدشده از پمپ های کف کش، در انتخاب و خرید بر اساس نیاز خود، بهتر است با کارشناسان و مشاوران مرکز خرید یا نمایندگی مشورت کنید. در نمایندگی های معتبر فروش انواع پمپ های یادشده، برندهای معتبر و گوناگونی دیده می شود.

در این میان برندهای ایتالیایی پنتاکس، لوارا، داب، آبارا و آلما به دلیل کیفیت ساخت بالا و عملکرد فنی فوق العاده، مشتریان زیادی دارند. همچنین برندهای چینی لیو و آنشی نیز از تولیدکنندگان چینی مشهور پمپ کف کش هستند که در بازار ایران فعالیت دارند.

مشاهده بیشتر
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

154 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
نمایش کالای 1 تا کالای 24 مجموع کل: 154 کالا
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

154 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
ارتباط با ما