موتور AC
خرید موتور القایی در 3 مرحله
الکتروموتورها در تمامی صنایع کاربردهای گستردهای دارند. برای تولید هر نوع نیروی محرکه و طراحی هر نوع دستگاه و یا سیستم صنعتی باید الکتروموتور مناسبی را تهیه کنید. انتخاب و خرید موتور القایی نیازمند دانستن برخی اطلاعات تجاری و فنی است. قاعدتاً موتورهای القایی از نوع تکفاز و یا سهفاز بهترین گزینه در طراحی سیستمهای صنعتی هستند. طراحی ساده، راهاندازی آسان، قابلیت کنترلپذیری گسترده و طول عمر بالا در کنار تعمیرات و نگهداری کمهزینه همگی از ویژگیهای مثبت الکتروموتور AC است که باعث شده تا استفاده از این موتورها در صنعت متداول باشد. اما برای خرید موتور AC با چه آیتمهایی روبرو هستیم؟ آیا هر نوع الکتروموتور AC برای هر نوع سیستم صنعتی مناسب است؟ در این مقاله قصد داریم تا ضمن آشنایی با نوع یاد شده از موتورهای الکتریکی، بهترین روش خرید و راهنمای کامل خرید دینام AC را نیز در اختیار شما بگذاریم.
گام اول
در خرید موتورهای القایی، شناسایی نیاز و ظرفیت کاربردی ضروری است. قبل از هر اقدامی شرایط مکانیکی سیستم و مقدار توان مورد نیاز راهاندازی آن در شرایط مختلف را بررسی کنید. این شرایط میتواند توان مورد نیاز در حالت بیباری و یا در حالت بار کامل باشد. یعنی ابتدا باید مشخص کنید که برای ایجاد چه توانی به موتور القایی نیاز است. به بیان سادهتر میتوان گفت، به صورت تخمینی مشخص کنید که توان مورد نیاز شما چقدر است. معمولاً لازم است تا توان الکتروموتور را حدوداً ۱۰ درصد بالاتر از توان مورد نیاز سیستم انتخاب کنید.
برای محاسبه توان موتور الکتریکی با استفاده از گشتاور فرمول زیر کمککننده میباشد:
برای تبدیل یکای توان اسب بخار به کیلو وات باید مقدار 0.75 را در آن ضرب کنید.
گام دوم
پس از بررسی توان مورد نیاز سیستم وقت آن است که نوع الکتروموتور القایی را تعیین کنید. انواع الکتروموتور نیز با توجه به نوع برق ورودی و همچنین مقدار قطب آنها دستهبندی میشوند. بر این اساس با طیف بزرگی از انواع موتورهای تکفاز و یا سهفاز روبرو هستید که در مدلهای ۲ الی ۸ قطب طراحی شدهاند. اصولاً راهاندازی سیستم با الکتروموتور سهفاز بهتر از راهاندازی با الکتروموتور القایی تکفاز است. چرا که این موتورهای سهفاز هم راندمان کار بهتری دارند و هم استهلاک آنها کمتر است. با انتخاب توان در مرحله اول، انتخاب دو مورد اصلی زیر محدود خواهد شد:
- ولتاژ ورودی: تا حدود 4 اسب میتوان از الکتروموتور تکفاز استفاده نمود. اما از آن به بعد فقط الکتروموتور سهفاز در دسترس میباشد؛ که اگر هم وجود داشت بهتر است به خاطر موارد ایمنی و طول عمر دستگاه از موتورهای سهفاز استفاده شود. در صورت نبود برق سهفاز میتوانید تا 5.5 اسب از اینورتر تکفاز به سهفاز هم استفاده نمایید.
در راه اندازی موتورهای AC توصیه ما استفاده حتمی از اینورتر میباشد.
- دور خروجی یا قطب: در صورت نیاز به دور لازم است از گیربکس صنعتی استفاده شود و دور نهایی دقیق، ارزش پیدا میکند. قطب موتور AC با دور خروجی آن رابطه مستقیم دارد. در جدول زیر انواع دورهای خروجی و رابطه آن با قطب ها را میبینید:
تعداد قطب/پل | دور الکتروموتور( RPM) | توضیح |
2 | 3000 | برای فن و هواکش مورد استفاده قرار میگیرد. صدای آن در حین کار کردن از عوامل موثر در انتخاب آن به شمار میرود. |
4 | 1500 | پر مصرفترین موتور الکتریکی در کاربردهای صنعتی محسوب میشود. معمولا همراه با گیربکس در تجهیزات صنعتی به کار برده میشود. |
6 | 1000 | در جاهایی که نیاز به دورهای بسیار پایین میباشد معمولا با گیربکس به کار میرود که به علت دور به نسبت پایین ماندگاری بالاتری هم دارد. |
8 | 750 | این موتور استفاده خاص دارد و کمتر در امور صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. |
گام سوم
مرحله آخر شناسایی کاربرد موتورها با طبقه بندی انواع موتور AC مطابق استانداردهای انجمن ملی تولیدکنندگان تجهیزات الکترونیکی NEMA آمریکا میباشد.
این انجمن بزرگترین تولیدکننده تجهیزات الکتریکی و الکترومکانیکی در ایالات متحده آمریکا و به دنبال آن در سطح بین المللی است. استانداردها و طبقهبندیهای تعریف شده از سوی انجمن فوق، به دلیل اعتبار بالای آن معمولا در کشورهای سراسر دنیا به عنوان معیاری برای خرید و انتخاب موتور القایی شناخته میشوند.
البته موتورهای جریان مستقیمی که برای کاربردهای خاص و ویژه ساخته میشوند، جزو این دسته بندی و طبقهبندی قرار نمیگیرند. این طبقهبندی برای موتورهایی است که تولید و استفاده زیادی دارند و به صورت پیش فرض توسط اکثر سازندگان الکتروموتور در دنیا ساخته میشوند. بر اساس اصول طراحی الکتریکی، موتورهای القایی یا سایر موتورهای جریان متناوب در 5 کلاس مختلف A، B، C، D و E طبقهبندی میشوند. ویژگیهای مهم هر کلاس به شرح ذیل است:
- کلاس A: گشتاور شکست بالا، طراحی برای استفادههای خاص، لغزش کمتر از 5 درصد
- کلاس B: موتورهای پرکاربرد و همه منظوره، لغزش بین 3 تا 5 درصد یا کمتر
- کلاس C: گشتاور استارت بالا، جریان استارت نرمال، لغزش کم، اضافه بار (اورلود overload)
- کلاس D: گشتاور استارت بالا، لغزش زیاد بین 5 تا 13 درصد، سرعت پایین بار کامل، نوسانات سرعت به دلیل تغییر بار
- کلاس E: راندمان بالا، گشتاور استارت پایین، عدم نیاز به الزامات فنی زیاد
بر این اساس موتورهای فوق در 5 کلاس یاد شده برای کاربردهای زیر استفاده میشوند:
- موتورهای کلاس A و B و E بیشتر برای پمپها، دمندهها و فنها هستند. به طور کلی موتورهایی که در کلاس ذکرشده قرار میگیرند میتوانند در جایی که نیازی به گشتاور استارت بالا وجود ندارد و موتور نیازی به بار زیاد ندارد، استفاده شوند.
- بهترین کاربرد برای موتورهای کلاس C این است که در مواردی استفاده شوند که به استارت موتور زیر بار نیاز است. نوار نقالهها، کمپرسورها، سنگ شکنها، موتورهای همزن پمپهای رفت و برگشتی از جمله کاربردهای این کلاس هستند.
- کلاس D بهترین گزینه برای ماشینآلات با اوج بارهای بالاست. از جمله این ماشینآلات میتوان به بالابر، آسانسور، پمپ چاه نفت، موتور سیمکشی و پرسهای پانچ اشاره کرد.
آیا موتور القایی همان موتور AC است؟
بله موتور القایی زیرمجموعهای از موتورهای جریان متناوب است. اما ساختار و نحوه عملکرد آن با سایر انواع موتورها میتواند تفاوت داشته باشد. اصول کار موتورهای القایی بر ایجاد شار مغناطیسی در فضای داخل استاتور طراحی شده است. به این ترتیب که شار مغناطیسی قدرتمندی در اثر عبور جریان از سیم پیچ استاتور تولید شده که روتور فلزی دوار داخل آن را تحت تأثیر قرار میدهد. موتورهای القایی یا آسنکرون به دلیل عدم اتصال مستقیم روتور به جریان از نیروی القای الکترومغناطیسی برای چرخش استفاده میکنند. به طور کلی تفاوت موتور القایی با سایر موتور AC در نوع طراحی روتور است. چرا که در این موتورها از روتور هسته آهنی و بدون سیم پیچ استفاده میکنند. این موتورها کاربردی گسترده در طراحی سیستم های اتوماسیون صنعتی دارند.
اتصال منبع تغذیه در این موتورها مستقیما به استاتور است. بنابراین تمام توان مورد نیاز برای چرخش روتور و شفت در این نوع از موتورها مستقل از منبع تغذیه و از طریق القای الکترومغناطیسی تأمین میشود. نقطه اصلی تفاوت موتور القایی یا آسنکرون با سایر موتورهای جریان متناوب دقیقا همین است.
آشنایی با نحوه عملکرد موتور AC
موتورها از نظر منبع تغذیه به دو دسته جریان مستقیم و جریان متناوب تقسیم میشوند. موتورهای جریان مستقیم، همانطور که از نام آنها پیداست، از جریان مستقیم برق را بدون نوسان و در یک اندازه ثابت استفاده میکنند. اما موتورهای متناوب برق را به صورت سینوسی و با تغییر مقدار جریان دریافت میکنند. همچنین در برق متناوب، جهت جریان به صورت مداوم و در لحظه بارها عوض میشود.
در واقع در یک موج سینوسی، جریان در اوج قرار میگیرد، سپس کاهش مییابد و به صفر میرسد. بعد از آن در جهت منفی تا اوج پیش میرود و مجددا به صفر باز میگردد. این نمودار دائما تکرار میشود. حال متناسب با همین جریان در جهت منفی، مثبت یا صفر، نیروی تولیدی توسط سیم پیچ الکترومغناطیسی یک موتور جریان متناوب نیز کاهش یا افزایش مییابد. موتور القایی در دو گروه الکتروموتورهای تکفاز و یا سهفاز قرار دارد. این دو در نحوه سیمپیچی استاتور متفاوت هستند. در استاتور موتور تکفاز از یک سیمپیچ و در استاتور موتور القایی سه فاز از ۳ سیمپیچ استفاده شده است. چگونگی اتصال سر آزاد سیم پیچها نیز متفاوت است که در دستهبندی مدلهای ستاره یا مثلث قرار میگیرند. در تمامی انواع موتور AC نیروی حرکتی روتور در اثر القای مغناطیس استاتور تولید میشود.
توضیح نحوه عملکرد و اجزای یک موتور جریان متناوب
همانطور که در شکل میبینید، این موتور دو جزء اصلی دارد:
- استاتور
- روتور
روی بدنه استاتور از قسمت داخلی، تعدادی آهنربا با آرایش خاصی قرار گرفتهاند که برای ایجاد میدان الکترومغناطیسی استفاده میشوند. استاتور عضو ثابت موتور است و هیچ تحرکی ندارد. اما روتور روی شفت سوار میشود و با استارت موتور شروع به دوران میکند. بنابراین روتور عضو متحرک یک موتور AC است. روی بدنه روتور نیز مجموعهای از آهنرباهای الکتریکی نصب میشود که قطب آن ها به طرف قطب آهنرباهای استاتور است. روتور در داخل استاتور قرار میگیرد.
شکل زیر به خوبی نشان دهنده وضعیت قطبهای استاتور و روتور نسبت به یکدیگر است. مثلا در لحظه اول، قطبهای استاتور A-1 و C-2 قطبهای N و قطبهای A-2 و C-1 قطب S هستند. بنابراین قطب S روتور توسط دو قطب N استاتور جذب میشود. همچنین دیگر قطب استاتور (N) نیز چنین وضعیتی دارد و توسط دو قطب S استاتور جذب میشود.
حال در زمان هر تغییر وضعیت، روتور مجبور میشود 60 درجه بچرخد تا با قطب های استاتور در هر وضعیت هماهنگ شود. به همین دلیل است که چرخش ادامه پیدا میکند. قرارگیری شش قطب استاتور و دو قطب روتور در وضعیتهای جذب و دفع و چرخش روتور برای هماهنگی، دلیل چرخش بعد از استارت موتور AC است.
انواع موتور AC
نیکولا تسلا اولین فردی بود که اصول اساسی عملکرد موتورهای جریان متناوب امروزی را کشف کرد. او با درک اصل میدان القایی مغناطیسی دوار RMF که امروزه در ساختار موتورها استفاده می شود، مخترع اصلی موتورهای جریان متناوب به شمار میآید. او از این اصل برای ایجاد گشتاور در ماشینهای دوار بهره برد.
از آن روز تاکنون موتورهای القایی تغییرات گسترده ای داشتهاند و به تدریج کاملتر شدهاند تا به شکل و انواع امروزی خود رسیدهاند. در این بخش، انواع موتور AC از نظر ولتاژ، ساختار و عملکرد به شما معرفی میشود.
موتور تکفاز AC
از موتور القایی تکفاز برای راهاندازی سیستمهای کم توان صنعتی، خانگی و یا کاربردهای کوچک و ساده استفاده میکنند. در عین حال قیمت آنها از مدلهای سهفاز کمتر است. اما شرایط راهاندازی دشوارتری دارند و استهلاک آنها نیز بیشتر است. در کل جمع بزرگی از انواع الکتروموتور کوچک را از این مدلهای تکفاز میسازند. موتورهای تکفاز با استفاده از برق ۲۲۰ ولت AC راهاندازی میشوند. در این موتورها تنها از یک سیمپیچ برای تولید شار مغناطیسی استفاده شده است. اما این سیمپیچ اصلی برای تولید قوای محرکه به تحریک سیمپیچ کمکی نیاز دارد. سیمپیچ کمکی در لحظه راهاندازی توسط خازن راهانداز فعال میشود. بنابراین میتوان گفت، موتورهای تکفاز دارای یک سیمپیچ اصلی و یک سیمپیچ کمکی عمود بر سیمپیچ اصلی هستند. این موتورها در هنگام خرید به دو دسته رلهای (تک خازن) و کلاچدار(دو خازن) دستهبندی میشوند. از انواع تکنیکهای تک خازن و یا دو خازن برای راهاندازی موتور AC تکفاز استفاده میکنند. این خازن وظیفه دارد تا با ایجاد اختلاف فاز مجازی در سیمپیچ کمکی به همراه سیمپیچ اصلی باعث ایجاد قطبهای مثبت و منفی شده تا شرایط آغاز حرکت روتور فراهم شود. موتورهای تکفاز در هنگام راه اندازی با نصف گشتاور نامی خود کار میکنند. در مدل رلهای ما همچنان این ضعف را داریم. در موتور تکفاز دو خازن کلاچدار با اضافه شدن خازن در هنگام راه اندازی تا حدی این مشکل رفع میشود، اما به نسبت رلهایها قیمت بالاتری هم دارند.
موتور سهفاز AC
متداولترین و محبوبترین نوع موتورهای جریان متناوب، موتور سهفاز AC است. این موتورها از منبع تغذیه سهفاز استفاده میکنند و در صنعت و کاربردهای تولیدی و صنعتی بسیار پرکاربرد هستند. روش راهاندازی موتورهای سه فاز ساده است. در عین حال با راندمان خوبی کار میکنند. کنترل سرعت به سادگی انجام شده و خود راهانداز هستند. در کل طراحی بسیار سادهای دارند. از طرفی میتوانیم آنها را در مدلهای خیلی کوچک چند دهم کیلو وات تا مدلهای خیلی بزرگ چند صد کیلو وات طراحی کنیم. در طراحی انواع موتور گیربکس از این مدلهای سهفاز استفاده میکنند.
از نظر ساختار و نحوه عملکرد، موتورهای سهفاز شباهتهایی انکارناپذیری به موتور تکفاز دارند. اما ساختار، تعداد سیمپیچها، منبع تغذیه و میدان الکترومغناطیسی در آنها به گونهای است که خروجی موتورهای سهفاز تقریبا 1.5 برابر موتورهای تکفاز است. در طراحی استاتور این موتورها از سه سیمپیچ مستقل استفاده شده است. هر کدام از این سیمپیچها به یک فاز متصل میشوند. انتهای سیمپیچها نیز با توجه به نوع راهاندازی سیستم به روشهای ستاره و یا مثلث به یکدیگر متصل میشوند.
موتور سنکرون جریان متناوب
موتور AC سنکرون نوع دیگری از موتورهای جریان متناوب است که در آن سرعت ثابت، بالا و مستقل از بار است. یعنی تغییرات بار تأثیری بر روی سرعت موتور ندارد. در عین حال از ضریب قدرت قابل تنظیم برخوردار هستند و میتوانیم از آنها در ولتاژهای بسیار بالاتر از برق سهفاز نیز استفاده کنیم. راندمان بالا، تحریک مطلوب با کمترین توان راکتیو از دیگر مشخصههای فنی مطلوب انواع موتور القایی سنکرون است. اما به هر حال موتورهایی کاملاً حساس به نوسانات ولتاژ هستند. در عین حال عدم خود راهاندازی (سلف استارت) به همراه طراحی پیچیده و قیمت بالا از جمله محدودیتهای این مدلهای سنکرون است.
این دقیقا برخلاف موتورهای سلف استارتر است که در آن ها منبع تغذیه مستقیما به استاتور متصل میشود. در یک موتور سنکرون، چرخش شفت دقیقا در همان فرکانس منبع جریان است.
موتور رلوکتانس Reluctance
موتور رلوکتانس، موتور جریان متناوبی است که با مقدار دقیق میدان مغناطیسی دوار و بدون هیچ گونه سرعت سنکرونی کار میکند. این موتورها از ساختار بسیار مقاومی برخوردار هستند. این موتور با مشخصه سرعت ثابت کار کرده و برای تحریک و راهاندازی به منبع DC در روتور نیازی نداشته و برای کار کردن از رلوکتانس (مقاومت مغناطیسی) گشتاور استفاده میکند. گشتاور موتور توسط یک میدان خارجی تامین میشود که یک میدان داخلی روی دستگاه ایجاد میکند. برای ایجاد گشتاور رلوکتانسی باید حول محورها در زوایایی نسبت به زوایای قطبهای احتمالی میدان بیرونی کشیده شود. به طور کل اینها موتورهایی با بهره کم و ضریب توان پایین هستند. موتور رلوکتانس نوعی موتور القایی خاص است که در کاربردهایی خاص از جمله طراحی دستگاههای سیگنال، رگولاتورهای خودکار، ساعتها، تله پرینترها و… استفاده میشوند.
موتور AC هیسترزیس
روتور موتورهای هیسترزیس مهم ترین عامل ایجاد تمایز و تفاوت میان این نوع و سایر انواع موتورهای جریان متناوب است. طراحی یکپارچه و بدون دندانه روتور در این موتورها باعث میشود تا هیچگونه لرزش مکانیکی حین کار آنها وجود نداشته باشد. این موتورها عملکردی آرام و بیصدا دارند. روتور این نوع حاوی مواد نیمه دائم مغناطیسی است. گشتاور در یک موتور هیسترزیس توسط شار مغناطیسی به جای مانده از نیروی مغناطیسی خارجی ایجاد میشود.
در واقع گردابی بودن جریان است که در موتورهای این چنینی، باعث تولید گشتاور موتور میشود. این موتورها مقادیر دقیقی از سرعت را با لرزش و نویز کمتر ارائه میدهند. در عین حال برای عملکرد با شتاب بالا در بارهای با اینرسی بهترین هستند. از موتورهای القایی هیسترزیس برای تجهیزات تولید صدا، ساعتهای دقیق برقی، ابزارهای ضبط کنندهی صدا و… استفاده میکنند. هسته این موتورها از مواد غیر مغناطیسی با لایهای از مواد مغناطیسی مخصوص ایجاد شده است. حلقه (به دور هسته) موتورهای هیسترزیس معمولا از کروم یا فولاد ساخته میشود.
موتور دفعی Repulsion جریان متناوب
موتور دفعی یا ریپلیشن نوعی موتور جریان متناوب است که با نیروی دافعهی میان قطبهای همسان کار میکند. این موتور علاوه بر استاتور و روتور دارای یک مجموعه جاروبک کموتاتور است. روتور این نوع از موتورهای AC، یک سیمپیچ DC دارد که مانند موتور DC ها با استفاده از جاروبکهای کربنی که روی خودشان اتصال کوتاه شدهاند، به کموتاتور متصل میشود.
حال با اتصال کوتاه شدن روتور، توان استاتور به وسیله ترانسفورماتور جذب روتور میشود. به طور کلی دلیل و اصل اساسی عملکرد این نوع از موتورهای جریان متناوب این است که قطبهای N و S سایر قطبهای مشابه خود را دفع میکنند.
موتور آسنکرون یا موتور القایی
موتورهای آسنکرون به منظور ایجاد چرخش از جریان القای مغناطیسی در روتور استفاده میکنند. موتور القایی یا موتور آسنکرون را به جرأت میتوان پرمصرفترین و محبوبترین نوع از انواع موتور AC دانست. دلیل این امر شاید وابستگی موتور القایی به اتصال مستقیم جریان برق متناوب به استاتور به منظور تغذیه موتور باشد.
تمام جریان در موتورهای القایی به استاتور متصل میشود و روتور توان خود را از القای الکترومغناطیسی دریافت میکند. این نیروی القایی به دلیل نزدیکی روتور به میدان الکترومغناطیسی استاتور ایجاد میشود. به دنبال این نزدیکی، روتور نیز میدان الکترومغناطیسی خود را ایجاد میکند که این امر مستقیما باعث چرخش آن میشود.
در موتورهای القایی یا همان آسنکرون، هیچ جاروبک یا اسلیپ رینگی وجود ندارد. شاید به همین دلیل باشد که موتورهای فوق در میان تمامی انواع موتور جریان متناوب، به عنوان کارآمدترین و مطمئن ترین موتورها شناخته میشوند. از طرفی طراحی ساده، استحکام و راندمان بالای موتور، این نوع از موتورها را برای کاربردهای سخت و سنگین بسیار ایده آل کرده است. این موتور القایی از تطبیق پذیری بالایی برای سازگار شدن با سیستمهای متنوع صنعتی و خانگی برخوردار است. با این وجود موتورهایی با ضریب توان کم و لغزش زیاد هستند که به سادگی نمیتوان سرعت آنها را کنترل کرد.
خرید موتورهای AC
در خرید موتور القایی یا هر نوع دیگری از موتورهای جریان متناوب، برند سازنده و توان اقتصادی مشتری برای خرید حرف اول را در تعیین کیفیت میزند. طبیعی است خرید موتورهایی از برندهایی مانند ABB، زیمنس و یا DKM به دلیل کیفیت و ارزش موتور و همچنین برند، ممکن است با هزینههای بالاتری همراه شود.
اما از سوی دیگر، نکته مهمی که در این میان به آن توجه نمیشود، برخی برندهای معتبر داخلی یا چینی هستند که میتوانند با قیمت بسیار پایین تر انتظارات مشتری را برآورده کنند. به همین دلیل قیمت موتور AC تعیین کننده ترین عامل در فرآیند خرید است. البته این مورد باید در کنار کیفیت و سطح انتظارات معقول قرار داده شود تا بتواند به تناسب هزینه صرف شده باعث یک خرید موفق و رضایت بخش باشد.
از برندهای با کیفیت ایرانی و چینی میتوان به الکتروموتور موتوژن، الکتروموتور الکتروژن، الکتروموتور استریم و کایجیلی اشاره کرد.
موتور AC ارزان
منظور از عبارت ارزان در جستجوهای کاربران اینترنتی به عنوان مشتری برای خرید موتور جریان متناوب، بیشتر مقرون به صرفه است. زیرا اکثر مشتریان به غیر از قیمت، به دنبال کیفیت عملکرد و طول عمر نیز هستند. در غیر این صورت باید موتورهایی کم کیفیت در برندهای ناشناخته یا با برند تقلبی خریداری کنند.
متاسفانه امروزه بسیاری از انواع موتور AC با قیمت پایین تر به دلیل کیفیت نسبتا کمی که دارند، با پلاک ها و برند تقلبی به فروش میرسند. شاید روزهای اول عملکرد چنین موتورهایی نشان ندهد، اما در عرض چند ماه موتورها دچار اختلالات جدی میشوند و بعضا از کار میافتند!
بهترین راه برای خرید موتور جریان متناوب با قیمت ارزان، خرید از فروشگاههای جامع و نمایندگی برندهای مختلف مانند ماناموتور است. زیرا در این فروشگاهها برندهای مختلف با قیمتهای مختلف با ضمانت اصالت برند در اختیار شما قرار دارد.
موتور ac توان بالا
لفظ توان بالا به طور عمومی درباره موتورهای القایی با جریان متناوبی به کار برده میشود که توان آنها معمولا از 10 کیلو وات بیشتر است. البته این توان بالا بستگی به نوع نیاز مشتری و کاربرد مد نظر او دارد. در بعضی کاربردها حتی موتورهای با توان بیش از 300 کیلو وات نیز خریداری میشود. قیمت این موتورها بعضا به چند صد میلیون تومان میرسد.
موتورهای توان بالا معمولا در کاربردهای بزرگ صنعتی و برای ایجاد کار مکانیکی در ابعاد بزرگ استفاده میشوند. به همین دلیل وزن، ابعاد، قیمت، ظرفیت و هزینه های جانبی این موتورها بسیار بالاتر از انواع موتور AC با ظرفیت پایینتر است.
فروشگاه موتور AC تکفاز و سهفاز ماناموتور
در فروشگاه ماناموتور انواع موتور القایی و جریان متناوب در چندین برند موجود و قابل خریداری هستند. مزیت عمده این فروشگاه نسبت به سایر فروشگاههای موتور موجود در ایران این است که اولا تنوع بالایی در ماناموتور وجود دارد و شما در ظرفیتهای مختلف میتوانید چندین دینام ac با قیمتهای متفاوت مشاهده کنید.
دومین وجه برتری و تمایز فروشگاه فوق، مشاوره کارشناسان برای انتخاب بهترین موتور با بهترین قیمت است. همچنین تجهیزات ماناموتور از جمله انواع موتور ac با ضمانت اصالت برند و سلامت کالا عرضه میشوند.
مشاهده بیشتر
- STREAM-3HPX4P/112M-4-YCالکتروموتور استریم تک فاز دو خازن کلاچ دار 3 اسب، 2.2 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی7,190,000 تومان
- DS-40HPX4P/200M1-MS-B3الکتروموتور دیزل ساز سه فاز30کیلووات 40 اسب 1400 دور، فریم 200 آلومینیومی، دارای پایه جداشونده سری MS37,260,000 تومان
- MOTOGEN-2HPX4P/90-3PHالکتروموتور موتوژن سه فاز 2 اسب، 1.5 کیلووات، 1500 دور، پوسته آلومینیم5,185,000 تومان
- STREAM-3HPX2P/100L2-2-YCالکتروموتور استریم تک فاز دو خازن کلاچ دار 3 اسب، 2.2 کیلووات، 3000 دور، پایه دار چدنی6,010,000 تومان
- STREAM-1.5HPX2P/90L1-2-YCالکتروموتور استریم تک فاز دو خازن کلاچ دار یک و نیم اسب، 1.1 کیلووات، 3000 دور، پایه دار چدنی3,862,000 تومان
- MOTOGEN-1HPX4P/80-3PHالکتروموتور موتوژن سه فاز 1 اسب، 0.75 کیلووات، 1500 دور، پوسته آلومینیم3,791,000 تومان
- STREAM-5.5HPX4P/112M-4-Y2الکتروموتور استریم سه فاز 5.5 اسب، 4 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی استریم چین سری Y27,079,000 تومان
- STREAM-1.5HPX4P/90S-4-Y2الکتروموتور استریم سه فاز یک و نیم اسب، 1.1 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی استریم چین سری Y23,401,000 تومان
- STREAM-15HPX4P/160M-4-Y3الکتروموتور استریم سه فاز 15 اسب، 11 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی استریم چین سری Y318,194,000 تومان
- STREAM-1HPX2P/80C-2-YCالکتروموتور استریم تک فاز کلاچ دار یک اسب، 0.75 کیلووات، 3000 دور، پایه دار چدنی3,271,000 تومان
- STREAM-2HPX4P/100L2-4-YCالکتروموتور استریم تک فاز دو خازن کلاچ دار 2 اسب، 1.5 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی6,113,000 تومان
- STREAM-3HPX2P/90L-2-Y2الکتروموتور استریم سه فاز 3 اسب، 2.2 کیلووات، 3000 دور، پایه دار چدنی استریم چین سری Y23,949,000 تومان
- STREAM-7.5HPX4P/132S-4-Y3الکتروموتور استریم سه فاز 7.5 اسب، 5.5 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی استریم چین سری Y310,328,000 تومان
- STREAM-10HPX4P/132M-4-Yالکتروموتور استریم سه فاز 10 اسب، 7.5 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی استریم چین، سری Y11,542,000 تومان
- STREAM-1HPX4P/90L1-4-YCالکتروموتور استریم تک فاز دو خازن کلاچ دار یک اسب، 0.75 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی4,184,000 تومان
- STREAM-1.2HPX2P/801-2-YCالکتروموتور استریم تک فاز دو خازن کلاچ دار نیم اسب، 0.37 کیلووات، 3000 دور، پایه دار چدنی2,723,000 تومان
- MOTOGEN-3HPX4P/100-3PHالکتروموتور موتوژن سه فاز 3 اسب، 2.2 کیلووات، 1500 دور، پوسته آلومینیم6,472,000 تومان
- STREAM-2HPX4P/90L-4-Y2الکتروموتور استریم سه فاز 2 اسب، 1.5 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی استریم چین سری Y23,941,000 تومان
- MOTOGEN-3HPX4P/100-1PH-CRSالکتروموتور موتوژن تک فاز کلاچ دار 3 اسب، 2.2 کیلووات، 1500 دور، پوسته آلومینیم7,870,000 تومان
- STREAM-1.5HPX4P/90L2-4-YCالکتروموتور استریم تک فاز دو خازن کلاچ دار یک و نیم اسب، 1.1 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی5,472,000 تومان
- STREAM-10HPX4P/132M-4-Y3الکتروموتور استریم سه فاز 10 اسب، 7.5 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی استریم چین سری Y311,901,000 تومان
- MOTOGEN-1/2HPX4P/71-3PHالکتروموتور موتوژن سه فاز 1/2 اسب، 0.37 کیلووات، 1500 دور، پوسته آلومینیم3,035,000 تومان
- MOTOGEN-7.5HPX4P/132-3PHالکتروموتور موتوژن سه فاز 7.5 اسب، 5.5 کیلووات، 1500 دور، پوسته آلومینیم14,577,000 تومان
- STREAM-7.5HPX4P/132S-4-Yالکتروموتور استریم سه فاز 7.5 اسب، 5.5 کیلووات، 1400 دور، پایه دار چدنی استریم چین، سری Y10,020,000 تومان