شرکت هوشمند سازان حرکت

الکتروموتور ترمز دار

  • ارزان ترین
  • گران ترین
  • کمترین وزن
  • بیشترین وزن
  • بیشترین موجودی
مشاهده به صورت

چرا باید از الکتروموتور ترمزدار استفاده کنیم؟

در برخی از صنایع مانند استفاده از بالابرها پیش می آید که شما نیاز داشته باشید تا الکتروموتور ، بعد از خاموش شدن و زدن دکمه سوئیچ ، بلافاصله از حرکت بایستد، در این مواقع باید از الکتروموتور ترمزدار استفاده کرد. در حالت کلی پس از خاموش کردن الکتروموتور های معمولی و بدون ترمز ، به علت وجود خاصیت اینرسی ، شفت الکتروموتور حتی پس از خاموش شدن نیز کمی می چرخد تا پس از چند ثانیه از حرکت بایستد. در چنین مواقعی الکتروموتور برای لحظاتی تبدیل به ژنراتور می شود و اقدام به تولید الکتریسیته نیز می کند. این مسئله برای صنایع حساس و جاهایی که نیاز به توقف سریع الکتروموتور است، اصلا موضوع خوبی نیست و حتی می تواند باعث آسیب به قطعات و فرایند تولید شود به همین علت در چنین مواقعی از الکتروموتور ترمزدار استفاده میشود. 

الکتروموتور

الکتروموتور ترمزدار که به آن الکتروموتور استاپ دار یا الکتروموتور آسانسور و بالابر نیز می گویند، به کمک تکنولوژی خاصی که در آن به کار رفته ، پس از قطع جریان برق و خاموش شدن الکتروموتور ، گردش شفت آن بلافاصله از حرکت می ایستد.

در نظر داشته باشید که حتی می توان الکتروموتور های معمولی و بدون ترمز را نیز ترمزدار کرد.

مشخصه اصلی و کاربردهای الکتروموتور ترمزدار

در الکتروموتور ترمزدار معمولا دو دیسک ترمز وجود دارد و از روش‌ های مختلفی برای ترمزگیری در الکتروموتور ترمزدار استفاده می‌شود زیرا توقف موتور به صورت آنی پس از خاموش شدن دستگاه، در بسیاری از کاربردها الزامی است. الکتروموتور ترمزدار در مکان های مختلفی مورد استفاده قرار می‌ گیرد و برخی از کاربردهای اصلی الکتروموتور ترمزدار عبارتند از:

  • آسانسورها
  • تردمیل
  • نوارنقاله
  • توربین‌های بادی
  • انواع وینچ و جرثقیل
  • دستگاه بسته ‌بندی
  • ایجاد نیروی محرک برای نوار نقاله
  • موتور انواع پمپ ها
  • همچنین در انواع صنایع مختلف از جمله صنایع خودرو سازی، صنایع غذایی ، صنایع دارویی، خطوط تولید و... کاربرد گسترده ای دارند.

موتور الکتریکی

روش‌های ترمزگیری در الکتروموتور ترمزدار

در انواع الکتروموتور ترمزدار از روش‌های مختلفی برای ترمزگیری استفاده می‌شود و در هنگام خرید الکتروموتور های ترمزدار باید به نوع ترمزگیری در آن‌ها دقت کرد.

وصل کردن ترمز الکتروموتور

ترمزگیری مکانیکی

ترمزگیری در برخی از الکتروموتورهای ترمزدار به صورت کاملا مکانیکی انجام می‌شود. برای انجام این کار از دو دیسک مختلف استفاده می‌شود که یکی به صورت ثابت بوده و دیگری به همراه شفت اصلی موتور دوران می‌ کند. این دو دیسک با لنت و فنر به هم متصل شده‌اند. جریان القایی درون موتور باعث جدا شدن دو دیسک ترمز شده و موتور آماده چرخش می‌شود. به دلیل قدرت بالای ترمزگیری، استفاده از این مدل بیشتر برای مصارف سنگین و فشارهای کاری بالا مناسب است.

ترمز الکتروموتور

ترمزگیری با جریان معکوس

در ترمزگیری جریان معکوس با تغییر جهت جریان در برخی از الکتروموتور ها، عمل ترمزگیری انجام می ‌شود. نکته قابل توجه این است که کارکرد این نوع از الکتروموتور ترمزدار در انواع الکتروموتور تک فاز و سه فاز متفاوت است. در موتورهای سه فاز با تعویض دو فاز این کار انجام می‌ شود. همچنین در الکتروموتورهای تک فاز با تغییر دو سیم ورودی موتور می‌توان جریان برق را معکوس کرد. استفاده از این روش در صنایع پیچیده آنچنان رایج نیست و اگر تغییر جریان پس از توقف موتور ادامه یابد، موتور از جهت عکس شروع به دوران می‌ کند. به همین دلیل ترمزگیری در این روش دقت بسیار کمی دارد. کاربرد این نوع از الکتروموتور ترمزدار در انواع تسمه نقاله و تردمیل رایج است.

ترمز جریان مستقیم DC

در صورتی که قصد متوقف کردن روتور را به صورت لحظه ای داشته باشیم از این ترمز استفاده می کنیم. این مدل از ترمز الکتروموتور ، مدارش تا چند ثانیه بعد از استاپ الکتروموتور ، در مدار باقی می ماند.

انواع ترمز در موتور dc

استفاده از اینورتر برای ترمزگیری الکتروموتور

ترمزگیری به وسیله اینورتر یکی از بهترین مدل‌های ترمز در موتور الکتریکی ساده ترمزدار است. در واقع استفاده از الکتروموتور ترمزدار به همراه انواع اینورتر یکی از امن ترین و بهترین روش ها برای ترمزگیری است. اینورتر ها دستگاه هایی فرمان پذیر هستند که می توان بر حسب نیاز و کارکرد خود برنامه مد نظرمان برای استارت و استاپ الکتروموتور را به آن بدهیم. اینورتر ها انواع مختلفی دارند که از بهترین برندهای آن ها می توان به اینورتر دلتا ، اینورتر LS ، اینورتر هایتک و اینورتر آی مستر اشاره کرد. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه کار و چگونگی انتخاب بهترین اینورتر مطابق با الکتروموتور خود ، به صفحه اینورتر در سایت ماناموتور مراجعه فرمایید.

صنایع پیشرفته و خط تولیدهای نیمه اتوماتیک معمولا از این روش برای ترمزگیری موتورهای خود استفاده می ‌کنند. همچنین اینورتر بهترین ترمزگیری را در لحظه انجام می‌دهد. میکروپروسسور اینورتر بهترین زمان را برای توقف موتور محاسبه می‌ کند.

البته توجه داشته باشید که برای توقف های طولانی و ترمز های پی در پی بهترین روش همان ترمز مکانیکی است زیرا از تخریب زود هنگام موتور به علت جریان های معکوس جلوگیری می کند و تعویض آن هزینه کمتری دارد.

فواید استفاده از الکتروموتور ترمزدار چیست؟

به کمک استفاده از انواع الکتروموتور ترمزدار می توانیم علاوه بر کنترل دقیق گشتاور ترمز ، استهلاک و فشار وارد شده به الکتروموتور به هنگام استاپ را تا حد بسیاری کاهش دهیم. همچنین می توان از الکتروموتور ترمزدار به همراه اینورتر نیز استفاده کرد که در بخش قبل توضیحاتی در این باره داده شد.

قیمت الکتروموتور ترمزدار

پیش از خرید الکتروموتور ترمزدار میبایست یک سری از پارامترهای مهم الکتروموتور ترمزدار را بدانیم. توان الکتروموتور، گشتاور ، قطر شفت خروجی، جنس بدنه ،  میزان دور خروجی و نسبت گیربکس از جمله این پارامتر ها هستند. تمامی این پارامتر ها عضو مهمی در تعیین قیمت الکتروموتور ترمزدار هستند و در صورت تغییر میزان هر یک، قیمت الکتروموتور ترمزدار نیز تغییر میکند. به همین علت می بایست در هنگام خرید، با توجه به نیاز خود و کاربری که دارید ، مناسب ترین مدل را انتخاب نمایید.

خرید الکتروموتور ترمزدار از ماناموتور

برای خرید الکتروموتور ترمزدار از برندهای معتبر خارجی و داخلی کافیست به سایت ماناموتور و دسته‌ بندی الکتروموتورها مراجعه کنید. پس از انتخاب الکتروموتور مورد نظر خود می‌توانید از روش‌های متنوع برای پرداخت استفاده کنید. پس از تکمیل فرایند خرید ماناموتور سفارش شما را در کمترین زمان ممکن به دست شما خواهد رساند.

همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال و یا نیاز به مشاوره در انتخاب بهترین مدل از الکتروموتور ترمزدار ، می توانید با مشاوران و متخصصان ما در ماناموتور به صورت 24 ساعته ارتباط بگیرید.

 

 

مشاهده بیشتر
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

210 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
نمایش کالای 1 تا کالای 24 مجموع کل: 210 کالا
مشاهده به صورت مشبک لیست Expand

210 آیتم

صفحه
هر صفحه
تنظیم بصورت نزولی
ارتباط با ما